top of page

Het verhaal van Marta en Ann begint eigenlijk 'per toeval'.

'De alchemist' van Paulo Coelho is Anns levensbijbel en vaak had ze gedacht hoe leuk het zou zijn dat De alchemist ook in kinderversie zou bestaan zodat de krachtige boodschap van het boek meegegeven kon worden aan het begin van hun levenstocht.

Op een avond, begin januari 2018, helemaal niet gepland, begon Ann aan een bewerking en herschreef het verhaal op maat van kinderen. Innerlijk was er een groot verlangen om ook de beelden die ze bij haar tekst fantaseerde in illustraties te laten omzetten. Zo tikte ze bijna nonchalant 'schrijver zoekt illustrator' in op Google en kwam uit op een Nederlandse website met identieke domeinnaam. Ook Marta presenteerde er enkele illustraties die Ann heel erg aanspraken. Er werd een mail gestuurd naar Marta en zo ging de bal aan het rollen of eerder de penselen aan het schilderen.

De toverman was klaar op 20 februari 2018. Die dag kwam ook de mail van De arbeiderspers binnen dat we geen toestemming tot uitgeven kregen van het agentschap van Paulo Coelho aangezien hij er zelf aan denkt om nog een kinderboek van De alchemist ooit uit te geven.

Voor zowel Ann als voor Marta is het duidelijk dat het schrijven en illustreren van De toverman tot hun persoonlijke legende behoort en deel was en is van het plan van hun leven en het universum. Dit prentenboek werd een mijlpaal in hun leven en gaf hen nieuwe wendingen.

Wordt het ooit uitgegeven?

If it's meant to be. Maktub.

Voor de boekpresentatie van Rode touwen op

6 december 2019 maakte Ann een videovoorstelling van De toverman.

Via onze Etsyshop kan je de illustraties van De toverman in een downloadbestand aankopen als originele decoratie of artprint.

covervoor.jpg
bottom of page