top of page

Rode touwen is een prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over de dood en afscheid nemen van een dierbaar iemand.

 

Rode touwen neemt je mee naar het Land van Nu. Daar leven ridder Saverio, prinses Carlotta, hun drie kleine meiden, hun dieren, de dorpelingen... Om de weg niet kwijt te geraken is iedereen met bruine touwen verbonden aan een heel grote boom. En om mekaar terug te vinden lopen er rode touwen van hart tot hart. Heel onverwacht vertrekt ridder Saverio naar het Land van Altijd. Wie zal hij daar ontmoeten? En hoe moet het nu verder met iedereen nu het bruine touw van Ridder Saverio gebroken is?

Kleintje verdwaald in het bos is een bakersprookje dat al aan heel jonge kinderen (vanaf 1,5 jaar) kan verteld worden. Bakersprookjes hebben een een eenvoudige verhaallijn met een herhalend element. Jonge kinderen zijn dol op dit soort verhaaltjes.

 

Kleintje moet thuisblijven maar het tuinhek staat open. Ondeugend gaat hij op stap en verdwaalt in het bos... Wie helpt hem zijn huis terug te vinden?

De illustraties van Kleintje verdwaald in het bos zijn kleurrijk en teder, vol leuke details om samen te ontdekken.

Nu moet je gaan is een prentenboek over stilgeboren baby’s en sterrenkinderen.

 

Het is een boek zonder woorden met betekenisvolle, tedere, ontroerende illustraties die het verhaal  vertellen van verwachten, uitkijken, wanhopig overvallen worden, geboorte geven, welkom heten, bewonderen, diepe pijn, machteloosheid, afscheid nemen, rouwen, herinneren, verder gaan…

 

Nu moet je gaan is een boek voor groot en klein waarbij iedere sterrenouder zijn unieke verhaal kan delen met de woorden die passend zijn voor wie luistert. Op de witte pagina naast iedere illustratie is er plaats voor foto’s, een eigen tekst, een tekening.

 

Nu moet je gaan wordt op die manier het onvergetelijke, liefdevolle verhaal van elk uniek sterrenkindje.

 

bottom of page